Dijital Vatandaşlık
Dijital vatandaş, bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen, çevrim içi ortamlarda davranışlarının etik sonuçlarını bilen, teknolojiyi kötüye kullanmayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden, bağımlılıktan uzak, özgürce karar alma yetisini koruyabilen vatandaştır.
Dijital vatandaş, geniş bir yelpazedeki yetkinliklerin geliştirilmesi yoluyla, ister yerel, ister ulusal veya evrensel olsun, hem çevrim içi hem de çevrim dışı topluluklara aktif, olumlu ve sorumlu bir şekilde katılabilen kişidir. Doğası gereği sürekli gelişen, bir yandan da bazı olumsuzluklara sahip olan dijital teknolojilerin kullanımıyla ilgili yeterlilik oluşturma, örgün ve yaygın eğitim ortamlarında gerek evde gerekse okulda erken yaşlarda başlaması gereken yaşam boyu bir süreçtir.
Dijital dünyada, güvenliğin en önemli unsurlardan biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak siber güvenlik, dijital kimlik, dijital parmak izi gibi hayati konularda kapsamlı eğitimler hem öğrencilerimize hem de tüm çalışanlarımıza verilir. Ayrıca öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın çevrim içi güvenlik konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla hazırladığımız bir Çevrim İçi Güvenlik Politikası ve öğrencilerimizi zararlı içeriklerden korumak için internet erişiminde filtre uygulamamız mevcuttur. Öğrencilerimiz kendileri için sadece belirlenen saatlerde filtreli internete erişim sağlayabilirler.
Bilgisayarı olmayan öğrencilere, bilgi işlem birimimiz tarafından güvenlikli, korumalı ve filtreli uygulama programlarının olduğu dizüstü bilgisayar ödünç verilir.
Ayrıca tüm öğretmenlerimize de güvenlikli, korumalı programların olduğu dizüstü bilgisayarlar verilir.
Çocuk Koruma ve Güvenlik politikamız kapsamında, tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın, erişim sağladıkları internet siteleri okul ağı yoluyla takip edilerek koruma altına alınır.